00 421 910 855 888 
00 421 949 011 189 

Provence les baux

Nábytok provensálsky štýl

Náš jedinečný provensálsky nábytok je vyrábaný ručne, tradičnou technológiou a poctivou ručnou  prácou. Každý jeden vyrobený kus nábytku je jedinečný. Ak máte radi originál a nechcete sa postaviť do radu využite našu ponuku kvalitného francúzskeho nábytku v európskej kvalite za výhodnu cenu. Nadčasová a štýlová kolekcia vychádzajúca, z klasického provensálskeho nábytku s tradičným francúzskym dizajnom. Chcete aby váš domov mal neopakovateľnú atmosféru slnečného Francúzska ? Zariaďte si svoje bývanie  v provensálskom štýle. Pomôžeme vám preniesť jedinečnosť a ľahkosť tohto štýlu do vašej domácnosti.   Provensálsky štýl sa zrodil v juhozápadnom Francúzsku, kde dominuje  úžasná príroda, more a teplé stredomorské farby...

Provensálsky nábytok sa vyznačuje romantickým vkusom, charakteristický jemnými krivkami, v jednoduchom a nadčasovom štýle, obohatený rezbou. Uprednostňuje pastelové farby a bielu.  Naša tradícia výroby hovorí : „vyrobiť kvalitný, trvácny nábytok  ktorý je možné odovzdávať z generáciu na generácii.“   Na výrobu nábytku používame len masíve drevo . Zamestnávame najlepší tým stolárov na Slovensku, ktorý dokonalé ovládajú svoje ruky a stroje. Nábytku v štýle provence dokonalý tvar a srdce . Provensálsky nábytok sa hodí do rustikálnych domácností, kde je využitie kameňa a dreva (podlaha, trámy) zostávajú ponechané prírodné, neopracované. Posledný módny trend nachádza využitie tohto nábytku aj v modernom prostredí, ktorého pozadie môže byť rôzne: prestížnej domy, vidiecke chalupy atď.

Biely nábytok z masívu

Prečo kúpiť Provensalský nábytok na NabytokMirek.sk

  • Pohodlne môžete nakupovať nábytok z prostredia vášho domova.
  • Nakupujete priamo u výrobcu – nepreplácate predajcom.
  • Produkty z nášho e-shopu vám doručíme po celej SR a EU.
  • Vďaka spokojnosti našim zákazníkom sme sa stali elitný výrobca nábytku na Slovensku.
  • Drevo vyberáme osobne v lesoch , v okolí Jasova a Medzeva.
  • Nábytok prechádza kontrolou, a svoju prácu robíme so srdcom.
  • Viac ako desať ročná tradícia je zárukou kvality.
  • Moderná výrobna hala viac na naserealizacie.sk

Položiek: 37

na stránku

Nastaviť zostupne

Zásady starostlivosti o drevený nábytok pomocou vosku

Drevo ako odolný materiál vyžaduje aj pravidelnú starostlivosť, aby sme sa z neho mohli tešiť dlhé roky. Predtým, než prejdeme k pravidlám používania voskovaného nábytku, stojí za to diskutovať o tom, čomu sa treba pri každodennom používaní vyhnúť.

Pamätajte, že drevený nábytok nemá rád kontakt s vodou. Voskované drevo nie je vode odolné, takže ak na povrch niečo rozlejete, ihneď ho osušte. Nenechávajte mokré predmety na drevenom nábytku, pretože voda prenikajúca do drevenej konštrukcie môže spôsobiť nezvratné poškodenie.

Ďalším aspektom je teplota. Stojí za to pripomenúť, že horúci riad by nemal prísť do priameho kontaktu s dreveným nábytkom, aby nedošlo k zafarbeniu, ktoré sa ťažko odstraňuje. Toto je obzvlášť dôležité pri starostlivosti o voskovaný nábytok, pretože vysoké teploty môžu vosk roztaviť. Ak chcete zachovať tvar a vzhľad dreveného nábytku, vyhnite sa jeho umiestneniu v blízkosti krbu, radiátora alebo iných zdrojov tepla.

Starostlivosť o voskovaný nábytok

Starostlivosť o drevený nábytok je založená najmä na šetrnom používaní. Nadmerné používanie môže viesť k malým trieskam na hranách alebo viditeľným dreveným vláknam. Posudzujte tieto zmeny ako prirodzené a charakteristické alebo ako defekt – je to na vás. Je však potrebné zdôrazniť, že drevo pri bežnom používaní podlieha opotrebovaniu, rovnako ako iné materiály.

Pri dodržaní vyššie uvedených pravidiel si môžete byť istí, že váš nábytok sa bude tešiť dlhé roky. Borovicové drevo nevyžaduje zložitú starostlivosť, no existuje niekoľko pravidiel, ktoré sa oplatí dodržiavať.

Čistenie a starostlivosť o voskovaný nábytok

Voskovaný nábytok je voľbou mnohých ľudí kvôli prirodzenej kráse dreva. Aj keď sú menej odolné voči poveternostným vplyvom ako lakovaný nábytok, vďaka voskovaniu si zachovávajú prirodzený povrch dreva.

Ako udržiavať voskovaný nábytok čistý? Údržba je jednoduchá – povrch pravidelne odstraňujte od prachu. Keďže voskované povrchy sú jemné, oplatí sa ich chrániť pred poškriabaním pomocou mäkkých handričiek a uterákov. Prach usadzujúci sa na nábytku môže preniknúť do štruktúry dreva a časom sa ťažšie odstraňuje.

Čomu sa pri starostlivosti vyvarovať? Vyhnite sa kontaktu s vodou a vyhýbajte sa čistiacim prostriedkom s obsahom bielidiel, pretože vosk je prírodný konzervant. Na starostlivosť o voskovaný nábytok sa neodporúčajú silné chemikálie.

Renovácia voskovaného nábytku

Vosk je prírodný a ekologický ochranný prostriedok na drevený nábytok. Pomáha drevu dýchať, zvýrazňuje jeho krásu, no vyžaduje pravidelnú údržbu, pretože ochranná vrstva sa časom opotrebuje.

Proces obnovy voskovaného dreva môže zahŕňať niekoľko krokov.

  1. Príprava nábytku: Odstránenie pohyblivých častí uľahčuje prístup na ťažko dostupné miesta.
  2. Brúsenie a čistenie: Podľa stupňa poškodenia môžete použiť voskovú pastu bez brúsenia alebo povrch očistiť brúsnym papierom.
  3. Výber vosku: Vyberte si bezfarebný alebo farebný vosk, ktorý ladí s farbou nábytku.
  4. Naneste vosk: Vmasírujte malé množstvo vosku do dreva a po zaschnutí povrch vyleštite. Nechajte nábytok vyschnúť.

Dodržiavaním týchto krokov bude udržiavanie vášho voskovaného nábytku v perfektnom stave jednoduché a efektívne.